Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ


Για τα κεμπάπ
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
3 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
½ φλιτζάνι παρμεζάνα
4 κουτ. σούπας σάλτσα πέστο
2 κουτ. γλυκού κύμινο
ξύσμα από 2 λεμόνια
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
2 ασπράδια
αλάτι & πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
2 κουτ. σούπας σάλτσα πέστο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αραβικές πίτες για το σερβίρισμα
Ζυμώνουμε τον κιμά με το σκόρδο, το πέστο, το κύμινο, το ξύσμα, το κουκουνάρι και τα ασπράδια. Αλατοπιπερώνουμε και αν το μείγμα είναι λίγο αραιό, προσθέτουμε λίγη γαλέτα ή ψωμί βρεγμένο με λίγο νερό για να σφίξει ο κιμάς.
Πλάθουμε τα κεμπάπ, τα περνάμε στα ξύλινα καλαμάκια και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200ο C για 15 λεπτά. Παράλληλα κόβουμε τις πίτες σε μικρότερα κομμάτια και τις ψήνουμε για 10 λεπτά στον φούρνο.
Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε το γιαούρτι με το πέστο και το ελαιόλαδο.
Όταν ψηθούν τα κεμπάπ, τα συνοδεύουμε με τις ψημένες πίτες και τη σάλτσα γιαουρτιού.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails