Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ



Υλικά για 15 κρέπες:

1 ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
3 αυγά
½ ποτήρι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν
Λίγο αλάτι
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι



Υλικά για τη γέμιση

4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
150 γραμμάρια μανιτάρια
1 αυγό
1 φλιτζάνι του τσαγιού σπανάκι καλά σοταρισμένο
1 φλιτζάνι μυζήθρα ή ανθότυρο
½ φλιτζάνι τυρί (λίγων λιπαρών)
½ κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Λίγο αλάτι και πιπέρι



Τρόπος παρασκευής για τις κρέπες

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας γεμάτες από το μίγμα μας σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγες σταγόνες λάδι.



Τρόπος παρασκευής για τη γέμιση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, κατόπιν τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν μερικά λεπτά. Έπειτα το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, το χτυπημένο αυγό, το μαϊντανό, τον άνηθο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Εν συνεχεία μοιράζουμε το μίγμα στις κρέπες, τις τυλίγουμε σε ρολά και τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ, ρίχνοντάς στην επιφάνεια το γάλα με 3 κουταλιές τριμμένο τυρί και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

www.diatrofi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails