
Συστατικά
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
6 μακρόστενες ντομάτες, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1.300 γραμ. Μύδια, πλυμένα και καθαρισμένα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό
Τρόπος μαγειρέματος
1.Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά. Καβούρδισε το σκόρδο για περίπου 3 λεπτά.
2.Πρόσθεσε τις ντομάτες και δυνάμωσε λίγο την φωτιά για ένα ακόμη λεπτό
3.Ρίξε το κρασί και άσε να βγάλει το αλκοόλ
4.Ρίξε τα μύδια, σκέπασε την κατσαρόλα, ανακινώντας που και που χωρίς να ανοίξεις το καπάκι
5.Άσε την κατσαρόλα κλειστή για 3-4 λεπτά ώσπου να ανοίξουν όλα τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν πρέπει να τα πετάξεις
6.Σέρβιρε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΠΗΓΗ...http://www.tlife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου