Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΑΚΟΡΟΣ ΚΑΛΑΜΟΣ


Ο κάλαμος προκαλεί αέρια και έχει σπασμολυτικές και εφιδρωτικές δράσεις. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για καταστάσεις οξείας και χρόνιας δυσπεψίας, γαστρίτιδα, κολικούς του εντέρου και ανορεξία.

Κουβάτσος Φίλιππος Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος

ΑΛΟΗ


Τα διάφορα είδη αλόης συστήνονται για τη θεραπεία της ατονικής δυσκοιλιότητας και της δυσμηνόρροιας.

Κουβάτσος Φίλιππος κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος


ΑΜΑΜΗΛΙΔΑ

Είναι στυπτικό βότανο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπου υπάρχει αιμορραγία εσωτερική ή εξωτερική. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις αιμορροΐδες. Χρησιμοποιείται στη θεραπεία μωλωπισμών και φλεγμονωδών οιδημάτων καθώς και για τις κιρσώδεις φλέβες . Ακόμα ελέγχει τη διάρροια και βοηθά στη δυσεντερία.

Κουβάτσος Φίλιππος Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος
ΑΝΗΘΟΣ ΦΥΛΛΟ


Ο άνηθος είναι εξαιρετικό ίαμα για τον τυμπανισμό και τον κολικό πόνο που προκαλεί μερικές φορές . Είναι επίσης το πιο κατάλληλο βότανο για τον κολικό των παιδιών. Αυξάνει τη ροή γάλακτος στις μητέρες που θηλάζουν. Το μάσημα των σπόρων καθαρίζει τη κακοσμία της αναπνοής και του στόματος.

Μηνακάκη Κωνσταντίνα Κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος

ΑΡΚΟΣΤΑΦΥΛΛΟΣ


Ο αρκτοστάφυλος έχει ειδική αντισηπτική και στυπτική επίδραση στις βλεννογόνες μεμβράνες του ουροποιητικού συστήματος . Τις καταπραΰνει, τις τονώνει και τις δυναμώνει. Χρησιμοποιείται ειδικά όταν υπάρχει άμμος ή εξελκώσεις στο νεφρό ή την ουροδόχο κύστη. Μπορεί να χορηγηθεί για την αγωγή λοιμώξεων όπως η πυελίτιδα και η κυστίτιδα. Είναι χρήσιμος στην αγωγή της άμμου (ψαμμίαση) ή των λίθων στα νεφρά. Λόγω της μεγάλης στυπτικότητας του χρησιμοποιείται σε μερικές μορφές νυχτερινής ενούρησης. Με τη μορφή κολπικών πλύσεων είναι χρήσιμο στις εξελκώσεις και τις λοιμώξεις του κόλπου

ΑΠΗΓΑΝΟΣ


Η κύρια χρήση του είναι στη ρύθμιση του εμμηνορρυσιακού κύκλου , όπου χρησιμοποιείται για την επανέναρξη της ανασταλμένης έμμηνης ροής. Χρησιμοποιείται για τη χαλάρωση των λείων μυών, ιδιαίτερα του πεπτικού συστήματος που ανακουφίζει τον κολικό πόνο και την ένταση των εντέρων. Η ανακούφιση των σπασμών το κάνει χρήσιμο για το σταμάτημα του σπασμωδικού βήχα. Επίσης αυξάνει τη περιφερειακή κυκλοφορία και μειώνει την αυξημένη αρτηριακή υπέρταση. Το μάσημα φρέσκων φύλλων ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους που οφείλονται σε ένταση, τις ταχυπαλμίες και άλλα προβλήματα άγχους.

Κουβάτσος Φίλιππος Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος

http://www.herb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails