Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ


Υλικά για 4 άτομα


1 φύλλο σφολιάτας
2 μέτρια κυδώνια
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι μέλι
2 φλιτζάνια ροζέ κρασί
3 γαρίφαλα
1 ξύλο κανέλα
1 κουτ. γλυκού κόκκους μπαχάρι
1 πρέζα γαρύφαλλα τριμμένα
2 σπόρους κάρδαμο
χυμός από μισό λεμόνι
Για τη κρέμα:
500 γρ. μασκαρπόνε
4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
3 κουτ. σούπας ροδόνερο

Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα και την απλώνουμε σε ένα ταψί. Τρυπάμε την επιφάνειά της με πηρούνι και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C περίπου για 45 λεπτά.
Κόβουμε τα κυδώνια σε φέτες, αφαιρούμε τους σπόρους, τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί και τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Ζεσταίνουμε το κρασί με τη ζάχαρη, το μέλι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα κυδώνια και τα ψήνουμε στους 180ο C για 45 λεπτά. Τα γυρίζουμε στη συνέχεια για να ποτίσει και η επάνω πλευρά τους με το κρασί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 100ο C και τα ψήνουμε άλλα 30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για να τα σερβίρουμε.
Χτυπάμε το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη και το ροδόνερο μέχρι να γίνει αφράτο μείγμα.
Κόβουμε τη σφολιάτα σε μικρότερα κομμάτια, βάζουμε δύο στρώσεις κρέμας ανάμεσα σε τρία φύλλα σφολιάτας και γαρνίρουμε με τα ψημμένα κυδώνια.

http://www.driskas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails