Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


Για 4-6 άτομα


½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 φλιτζάνι πλήρης κρέμα γάλακτος
½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
¼ του φλιτζανιού φρέσκος χυμός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
1 μεγάλος κρόκκος αυγού
1 πρέζα αλάτι


Διαδικασία

Πολύ εύκολη για να τη φτιάξουμε ακόμα και μια καθημερινή βράδυ, αλλά και τόσο gourmet που μπορεί να σταθεί σε οποιοδήποτε τραπέζι μας. Αυτή η πουτίγγα με τη δροσερή και φίνα γεύση απογειώνει τον ουρανίσκο μας με την ισσοροπία μεταξύ της κρέμας και των λεμονιών.


Σ' ένα βαθύ κατσαρολάκι αναμιγνείουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και μια μικρή πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε μέσα το γάλα, την κρέμα, και το ξύσμα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας καλά. Μόλις πάρει βράση μετά από 2 λεπτά το κατεβάζουμε από τη φωτιά.Ρίχνουμε μέσα το χυμό του λεμονιού, το βούτυρο και τον κρόκκο. Ανακατεύουμε, βάζουμε από πάνω μεμβράνη για να μην κάνει πέτσα και το αφήνουμε να δέσει για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρουμε σε μπολ με κουτάλι.

Καλή απόλαυση!

http://www.toarkoudi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails