Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΦΟΥΡΝΟΥ


Υλικά
Για 6-8 άτομα


2 ½ λίτρα πλήρες γάλα
1 φλιτζάνι ρύζι γλασσέ
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κρόκοι αυγών
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά


Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το γάλα εκτός από 2 φλιτζάνια. Προσθέτουμε το ρύζι με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι αυτό να μαλακώσει. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στα 2 φλιτζάνια κρύο γάλα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σβήνουμε την φωτιά. Πέρνουμε λίγο από το μείγμα και το ανακατεύουμε καλά με του κρόκους των αυγών. Τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε πυρίμαχα σκεύη και εν συνεχεία τα τοποθετούμε σ' ένα βαθύ ταψί στο οποίο έχουμε βάλει νερό (Μπεν μαρί). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα του ρυζόγαλου. Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

http://www.toarkoudi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails