Κυριακή 16 Μαΐου 2010
ΚΡΕΜ ΜΠΟΥΛΕ
Για 4 άτομα
Το ξύσμα από 1 αληθινή βανίλια
4 κρόκοι αυγών
1 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη για πασπάλισμα
Διαδικασία
Ανακατεύουμε καλά τη βανίλια με τη ζάχαρη και στη συνέχεια τη χτυπάμε για 7 λεπτά μαζί με τους κρόκους με ένα μίξερ χειρός.Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για ακόμη 5 λεπτά.Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 πυρίμαχα μπολ, τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει μέχρι τη μέση νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C σε μπεν μαρί για 50 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η κρέμα μας.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη μαύρη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ψήνουμε την κρέμα μας στο γκριλ του φούρνου μέχρι να σκουρήνει η ζάχαρη. Bon apettit!
http://www.toarkoudi.gr/
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου