Κυριακή 16 Μαΐου 2010
ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΑΡΕΓΚΑ-ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ
Για 2-4 άτομα
4 ροδάκινα φρέσκα ή κονσέρβα
4 ασπράδια αβγών
4 κουταλιές φρουκτόζη
60 γρ. αμύγδαλα (κομμένα και ελαφρώς καβουρντισμένα)
Διαδικασία
Αν τα ροδάκινα είναι φρέσκα, τα καθαρίζουμε από τη φλούδα τους και τα κόβουμε στα δυο, βγάζοντας το κουκούτσι.
Φτιάχνουμε μια μαρέγκα χτυπώντας τα ασπράδια μαζί με τη φρουκτόζη, με ένα χτυπητήρι ή ένα μίξερ χειρός. Η μαρέγκα μας θα είναι έτοιμη και σφιχτή όταν γυρίζοντας ανάποδα το σκεύος, θα παραμένει κολλημένη στα τοιχώματά του!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Σε ένα σκεύος για φούρνο, τοποθετούμε τα μισά ροδάκινα σαν κούπες, τοποθετούμε λίγη μαρέγκα μέσα στην κοιλότητα του κουκουτσιού.
Φουρνίζουμε για 10 λεπτά. Όταν ροδίσει η μαρέγκα, βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Σερβίρουμε το γλυκάκι μας κρύο.
Εφόσον τα ροδάκινα είναι κομπόστα, το γλυκό δεν μπαίνει στο φούρνο. Καψαλίζουμε τη μαρέγκα του με ένα φλόγιστρο ζαχαροπλαστικής, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
http://www.toarkoudi.gr/
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου