Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010
Συστατικά
350-400 γρ ψωμί
500 γρ βοδινό κιμά
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.γ κύμινο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κ.γ πιπέρι
Αλάτι
1 κ.σ ξίδι
8 ώριμες ντομάτες τριμμένες
Λίγη ζάχαρη
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 αυγά
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τρόπος μαγειρέματος
1
Μούλιασε το ψωμί και κράτησε μόνο την ψύχα
2
Ζύμωσε τον κιμά με το ψωμί, τα αυγά, το κύμινο, το αλάτι, τον μαϊντανό, το πιπέρι, το ξίδι και το ελαιόλαδο
3
Πλάσε μικρά σουτζουκάκια (μακρόστενα σαν δακτυλάκια και ελαφρώς πιο παχιά στο κέντρο) και αλεύρωσέ τα
4
Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο τηγάνισε τα σουτζουκάκια και άφησέ τα σε μια πιατέλα
5
Σε μέτρια κατσαρόλα σόταρε το κρεμμύδι και πρόσθεσε την νομάτα. Αλατοπιπέρωσε
6
Πρόσθεσε τα σουτζουκάκια και χαμήλωσε τη φωτιά. Ψήσε μέχρι να δέσει η σάλτσα
7
Σέρβιρε με ρύζι ή πουρέ πατάτας
http://www.tlife.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου