Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ




Συστατικά
2 κρόκοι ολόφρεσκων αυγών
Σπορέλαιο (ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο)
ελάχιστο αλάτι,
ελάχιστο πιπέρι λευκό
χυμός λεμονιού
μια κουταλιά βραστό νερό


Τρόπος μαγειρέματος
1

Ρίξε σε ένα μίξερ τους κρόκκους των αυγών, λίγο αλάτι, πιπέρι, μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές λάδι
2

Ανακάτεψε βάζοντας αρχικά το μίξερ στη μικρή ταχύτητα
3

Πρόσθεσε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λάδι μέχρι η μαγιονέζα να "στέκεται"
4

Μπορείς να ρίξεις μια κουταλιά βραστό νερό και να ανακατέψεις

http://www.tlife.gnr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails