Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010
ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
Συστατικά
2 κρόκοι ολόφρεσκων αυγών
Σπορέλαιο (ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο)
ελάχιστο αλάτι,
ελάχιστο πιπέρι λευκό
χυμός λεμονιού
μια κουταλιά βραστό νερό
Τρόπος μαγειρέματος
1
Ρίξε σε ένα μίξερ τους κρόκκους των αυγών, λίγο αλάτι, πιπέρι, μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές λάδι
2
Ανακάτεψε βάζοντας αρχικά το μίξερ στη μικρή ταχύτητα
3
Πρόσθεσε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λάδι μέχρι η μαγιονέζα να "στέκεται"
4
Μπορείς να ρίξεις μια κουταλιά βραστό νερό και να ανακατέψεις
http://www.tlife.gnr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου