
ΥΛΙΚΑ
(ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ)
300 γρ. χουρμάδες ψιλοκομμένους χωρίς κουκούτσι
200 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
8 ασπράδια αυγών
2 κουτ. σουπ. φιλέ αμυγδάλου καβουρντισμένο
Λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ
30 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών, αφού τα έχουμε χωρίσει από τους κρόκους. Ρίχνουμε σιγά-σιγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε, μέχρι να σφίξει η μαρέγκα. Ρίχνουμε μέσα και το καρύδι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τους χουρμάδες, καθαρισμένους και ψιλοκομμένους και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε το ταψί μας, βάζουμε ένα αντικολλητικό χαρτί, το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε πάνω σε αυτό το μείγμα. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά. Ρίχνουμε σ’ ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε, μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμη, τη βάζουμε στο ψυγείο, για 20 περίπου λεπτά. Γυρίζουμε τη μαρέγκα σε μια πιατέλα και την αλείφουμε με τη σαντιγί. Πασπαλίζουμε
με το αμύγδαλο.
MIRSINI.GR
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου