
ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
1 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι
1 φλιτζ. τσαγ. σιμιγδάλι ψιλό
4 κουτ. σουπ. γάλα
1 φλιτζ. τσαγ. αμύγδαλο ασπρισμένο, ψιλοτριμμένο
1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουτ. σουπ. βούτυρο φρέσκο
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
3 φλιτζ. τσαγ. νερό
3 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
1 κουτ. σουπ. βούτυρο
1 κουτ. σουπ. κονιάκ
Εκτέλεση
Χωρίζετε του κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Προσθέτετε το γάλα, το αμύγδαλο, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το αλεύρι. Δουλεύετε το μείγμα, ώστε να γίνει ομοιογενές.
Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζετε τα ασπράδια των αυγών μαζί με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα χτυπάτε καλά με το σύρμα των αυγών, έως ότου σχηματισθεί μια σφικτή μαρέγκα.
Με ένα ξύλινο κουτάλι ενσωματώνετε σιγά - σιγά τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα. Αδειάζετε το χυλό σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το ψήνετε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 - 35 λεπτά.
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 10 περίπου λεπτά. Η πυκνότητα του σιροπιού πρέπει να μοιάζει με αυτή του ελαιολάδου.
Αφήνετε το ραβανί να κρυώσει και το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.
Κόβετε και σερβίρετε το ραβανί, μόλις κρυώσει. Συνοδεύεται πολύ ωραία με λευκό παγωτό και με γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι.
Mirsini.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου