Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΣΑΡΑΓΛΙ


ΥΛΙΚΑ
(ΓΙΑ 12 ΑΤΟΜΑ)

1 kg φύλλο κρούστας
250 gr ζάχαρη
½ kg καρύδια
½ kg βούτυρο αιγοπρόβιο (λιωμένο)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

1 kg ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 πρέζα κιτρικό οξύ (ξινό)
250 gr γλυκόζη

Εκτέλεση
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας, τα απλώνουμε, (4 την κάθε φορά) ρίχνουμε το μίγμα που έχουμε φτιάξει απο πάνω και ξανα ρίχνουμε φύλλα κρούστας.
Το τυλίγουμε σαν κορμό και το κόβουμε φέτες, το τοποθετούμε στο ταψί και το βουτυρώνουμε (1 κουταλί της σούπας βούτυρο λιωμένο σε κάθε κομμάτι)
Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50’ λεπτά. Το βγάζουμε και ρίχνουμε σιρόπι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΙΡΟΠΙΟΥ

Ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κιτρικό οξύ ή λεμόνι. Αφού λιώσουν αυτά, ρίχνουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει, (την αφήνουμε να βράσει για 1’ με 2’ λεπτά).

http://www.mirsini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails