Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΜΠΟΡΕΙ Η ΠΙΤΣΑ ΝΑ ΩΦΕΛΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ


Σκεφτήκατε ποτέ ότι τρώγοντας πίτσα θα μπορούσατε να καταπολεμήσετε τον καρκίνο; Μάλλον όχι. Οι Ιταλοί όμως που της έχουν ιδιαίτερη αδυναμία όχι μόνο το σκέφτηκαν αλλά βάλθηκαν και να το αποδείξουν.

Έτσι ερευνητές από το Ινστιτούτο Φαρμακολογικών Ερευνών Mario Negri στο Μιλάνο εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 3.315 ατόμων που έπασχαν από διάφορες μορφές καρκίνου του πεπτικού συστήματος, και κατάφεραν να καταλήξουν σε ευρήματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όπως φάνηκε από την έρευνα, τα άτομα που έτρωγαν πίτσα διέτρεχαν χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του στόματος, του φάρυγγα, του οισοφάγου, του παχέος εντέρου και του ορθού σε σύγκριση με τα άτομα που δεν έτρωγαν. Πού απέδωσαν όμως την ευεργετική επίδραση της πίτσας οι επιστήμονες;

Σύμφωνα με τα πορίσματά τους, η αντικαρκινική δράση της είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στη σάλτσα της, απαραίτητο συστατικό της πίτσας, αφού η κατανάλωση ντομάτας έχει συσχετιστεί με τη μείωση κινδύνου προσβολής από αρκετές μορφές καρκίνου. Να λοιπόν ένας καλός λόγος για να απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας γεύση χωρίς ενοχές αλλά πάντα με μέτρο.

http://www.yumm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails