Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Υλικά Δημιουργίας

6 αυγά

1 φλτζ ζάχαρη

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

2 κουταλάκια κανέλα

1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο

2 βανίλιες

2 κούπες καρύδια χοντροκομμένα

5 κουταλιές κακάο σκόνη άγλυκη

Για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη

3 κούπες νερό

1 κουταλιά χυμό λεμόνι

125γρ κουβερτούρα

2 κουταλιές κονιάκ ή ρούμι



Καλλιτεχνική Διαδικασία

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να φουσκώσουν, περίπου 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κακάο και τις βανίλιες.
Ρίχνουμε το μίγμα στα αυγά τμηματικά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά.
Στο τέλος ρίχνουμε τμηματικά και τα καρύδια.
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 30 - 40 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και το κονιάκ.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Περιχύνουμε κουταλιά κουταλία την καρυδόπιτα με το σιρόπι και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να απορροφηθεί όλο.
Σερβίρουμε σκέτη ή με παγωτό βανίλια.

http://www.chocosplash.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails