Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟ!


Συστατικά
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
50 γραμ. κυβάκια ανανά
2 κουτ. της σούπας baking powder
1/2 κουτ. της σούπας αλεύρι
2 κουτ. της σούπας κανέλα
3 μεγάλα αυγά
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού μαργαρίνη
2 βανίλιες
2 φλιτζάνια καρότα τριμμένα (4-6 μέτρια καρότα)
1/4 του φλιτζανιού άγλυκες νιφάδες καρύδες
1/2 φλιτζάνι καρύδια
Για το γλάσο
350 γρ τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες


Τρόπος μαγειρέματος
1

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 °C. Βουτύρωσε ένα στρογγυλό ταψί 40 cm
2

Στράγγιξε τον ανανά και κράτησε το χυμό του σε ένα φλιτζάνι
3

Πρόσθεσε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, την κανέλα σε ένα μέτριο μπόλ.
4

Πρόσθεσε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, τη βανίλια και το χυμό ανανά και ανακάτεψε με ένα σύρμα ή στο Mixer.
5

Πρόσθεσε τον ανανά, τα καρότα και την καρύδα και ανακάτεψε με μια σπάτουλα για να μην τα πολτοποιήσεις. Τέλος, βάλε τα καρύδια.
6

Ρίξε το μείγμα στο ταψί και άπλωσέ το ομοιόμορφα
7

Ψήσε το κέικ για περίπου 40 με 45 λεπτά. Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμο, αν πιέζοντας ελαφρά στην επιφάνεια αυτή επιστρέφει. Άσε να κρυώσει καλά.
8

Για το γλάσο: Χτύπα το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη και την βανίλια στο mixer μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.
9

Άπλωσε το γλάσο πάνω από το κέικ.

http://www.tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails