Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ


ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο όχι γεμάτο (1 δάχτυλο κάτω από το χείλος)
2 φλιτζάνια ζάχαρη γεμάτα
1 ποτήρι χυμό φρέσκο πορτοκάλι(2 δάχτυλα κάτω από το χείλος, όχι γεμάτο)
2 βανίλιες
3 αυγά
2 μέτρια πορτοκάλια πλυμένα (φρέσκα, ακέρωτα και στην εποχή τους)
1 κουταλάκι του γλυκού BACIN POWDER
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Κόβουμε τα πορτοκάλια στα τέσσερα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε στον κόφτη του μίξερ και τα ψιλοκόβουμε με τη φλούδα τους. Χτυπάμε στο μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη να ασπρίσει για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά(σε θερμοκρασία δωματίου) και τη βανίλια. Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι και το bacin και τα ρίχνουμε εναλλάξ στο μείγμα με το χυμό τελευταίο. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πορτοκάλια και αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλη φόρμα για κεικ βουτυρωμένη ή αλευρωμένη. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 170 βαθμούς, με αντιστάσεις, και τοποθετούμε το κέικ στην τελευταία σχάρα του φούρνου. Το ψήνουμε για μια ώρα .Μπήγουμε μαχαίρι στο κέικ για να δούμε αν είναι ψημένο. Αν το μαχαίρι βγει στεγνό, το κέικ είναι έτοιμο. Ποτέ δεν ανοίγουμε το φούρνο τα πρώτα 30 λεπτά γιατί το κέικ θα χάσει τον όγκο του.


ΠΗΓΗ Μπαρμπαρίγου Αργυρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails