Μήπως νιώθεις εγκλωβισμένη; Γιατί δεν μπορείς να φύγεις;
Σε ακυρώνει, σου μιλάει άσχημα, δεν σου τηλεφωνεί, δεν απαντάει στα μηνύματά σου... Τη μία είναι τρυφερός (για λίγο) και την άλλη είναι αδιάφορος, ψυχρός. Δεν σε υπολογίζει. Οι ανάγκες σου, οι επιθυμίες σου δεν έχουν καμία σημασία. Είσαι ερωτευμένη με έναν άντρα που δεν σε σέβεται, δεν σε κατανοεί, σε κακοποιεί ψυχολογικά, αλλά δεν μπορείς να φύγεις. Μένεις εκεί και ταλαιπωρείσαι.
Η προσωπικότητά σου οδηγείται στην πτώση της κι εσύ εξαρτάσαι απόλυτα από έναν άντρα που -αν κρίνεις από τη συμπεριφορά του- δεν σε αγαπάει ή τουλάχιστον δεν σε αγαπάει όσο εσύ. Γιατί;
Γιατί δεν φεύγεις; Γιατί δεν μπορείς να φύγεις;
Γιατί έχεις εθιστεί σε έναν άνθρωπο που δεν σε κάνει ευτυχισμένη. Και η ψυχολόγος, Μάγδα Δασκαλάκη εξηγεί τις πιθανές αιτίες...
1. Γιατί η αυτοεκτίμησή σου είναι χαμηλή ή πολύ χαμηλή. Δεν έχεις αυτοπεποίθηση, δεν πιστεύεις στον εαυτό σου.
2. Ελπίζεις! Βιώνεις την κάθε στιγμή της σχέσης με την ελπίδα ότι κάτι θα “αλλάξει”. Πιστεύεις ότι θα καταφέρεις να αλλάξεις τον σύντροφό σου και πως όλα -μια μέρα- θα γίνουν καλά. Κι ο καιρός περνάει, εσύ ταλαιπωρείσαι, αλλά αυτή η μέρα δεν έρχεται...
3. Δεν διεκδικείς, δεν έχεις μάθει να διεκδικείς. Δεν είσαι μια γυναίκα που επικοινωνεί τις επιθυμίες της και αρκείσαι ή συμβιβάζεσαι με ό, τι σου δίνεται.
4. Φοβάσαι την απόρρριψη, φοβάσαι την εγκατάλειψη. Κι έτσι υπομένεις τα πάντα προκειμένουν να κρατήσεις αυτή τη σχέση.
5. Φοβάσαι τη μοναξιά. Δεν θέλεις να μείνεις μόνη. Δεν αντέχεις να είσαι μόνη. Και μόνο η ιδέα σε “παραλύει”.
6. Δεν ανήκεις σε εκείνη την κατηγορία των γυναικών που ασχολούνται με τον εαυτό τους. Έτσι, η μόνη σου ικανοποίηση, το μόνο σου ενδιαφέρον, το κέντρο της ζωής σου είναι ο σύντροφός σου και τίποτε άλλο.
7. Μπορεί να φταίει η δύναμη της συνήθειας και η ψευδαίσθηση της ασφάλειας που δημιουργεί. Μένεις σε κάτι που γνωρίζεις, που ξέρεις, που έχεις συνηθίσει χωρίς να αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει να εξελίξεις την κατάσταση. Κι ο χρόνος περνάει...
8. Υπάρχει και η περίπτωση να είσαι εθισμένη στον συναισθηματικό πόνο. Κι όμως! Συμβαίνει και αυτό. Οι αντιστάσεις μιας τέτοιας γυναίκας είναι χαμηλές, η αγάπη ταυτίζεται με τον πόνο και κάπως έτσι “ζει” τη σχέση.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ;
Καταρχάς, πρέπει να δεις, να συνειδητοποιήσεις ότι αυτή η σχέση είναι αδιέξοδη, δεν σε εκφράζει, δεν σου κάνει καλό, δεν σε κάνει ευτυχισμένη, δεν σου αξίζει, δεν είναι αυτό που θέλεις για τον εαυτό σου...
Να συνειδητοποιήσεις ότι αυτή η κατάσταση δεν αλλάζει και να δεις τα πράγματα ρεαλιστικά. Όπως είναι και όχι όπως θα ήθελες να είναι. Και να πάρεις τη μεγάλη απόφαση... να φύγεις!
Ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι καλό για σένα.
Είναι δύσκολο. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά δεν γίνεται να ταλαιπωρείς άλλο τον εαυτό σου. Απόφαση και βουτιά στα βαθιά...
Μπορείς να απευθυνθείς σε έναν ειδικό. Θα σε βοηθήσει πολύ. Θα “απελευθερωθείς” από το τώρα και θα μπορέσεις να προχωρήσεις παρακάτω, σε μια ουσιαστική σχέση.
Επειδή μπορεί εκείνος να σου ζητήσει να γυρίσεις, πρέπει να είσαι δυνατή και να στηρίξεις την απόφασή σου. Σε ενδεχόμενες κρούσεις του... πρώην πια να μην υποκύψεις ό, τι κι αν σου υποσχεθεί. Το είδες το έργο... Και δεν ήταν καλό. Εκείνος είχε το ρόλο του θύτη κι εσύ του θύματος. Δεν νομίζω ότι τέτοια σενάρια ονειρευόσουν για τον εαυτό σου.
Ασχολήσου με τον εαυτό σου. Θα νιώσεις υπέροχα όταν αρχίσεις να τον φροντίζεις. Θα νιώσεις δυνατή. Και όμορφα... Περιποιήσου τον, κανάκεψέ τον, πήγαινέ τον στο κομμωτήριο, κάνε γυμναστική. Θα ανέβει η ψυχολογία σου, θα φτιάξει η διάθεσή σου και θα τα καταφέρεις.
Ξαναβρές τους φίλους σου -που συνήθως όταν μπλέκεις σε τέτοιες σχέσεις κάνεις καιρό να τους δεις, γιατί το παν είναι Αυτός!!! Βγες μαζί τους, διασκέδασε, συζήτησέ το αν θέλεις.
Στόχος είναι να σεβαστείς εσύ πρώτα τον εαυτό σου, να τον αγαπήσεις, να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου και να χρησιμοποιήσεις τη δύναμή σου. Να διεκδικήσεις τη ζωή που σου αξίζει χωρίς φόβους και ψυχολογικούς “εκβιασμούς”.
ΠΗΓΗ....http://www.tlife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου