Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ



ΥΛΙΚΑ

500 γρ. Φαριν απ - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (4 κούπες του τσαγιού), 5 γρ. (1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι), 10 γρ. ζάχαρη (2 κουταλάκια του γλυκού), 25 γρ. μαγιά, 500 γρ. χλιαρό νερό (2+1/2 κούπες του τσαγιού).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, και τη διαλυμένη σε νερό μαγιά μέχρι να γίνουν χυλός. Τον αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 20′. Σε μια κατσαρόλα αφήνουμε να κάψει αρκετό λάδι. Παίρνουμε χυλό στη χούφτα μας και πιέζοντας, δημιουργούμε στρογγυλά κομμάτια τα οποία ρίχνουμε με βρεγμένο κουτάλι στο λάδι. Μόλις ροδίσουν οι λουκουμάδες, τους τοποθετούμε με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται με μέλι, κανέλα και καρύδια .

ΠΗΓΗ....http://www.alevri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails