Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΤΡΙΓΩΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φύλλο κρούστας
250 γραμμ. βούτυρο

Για την κρέμα :
1 λίτρο γάλα
10 κρόκοι αυγών
3 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 1/2 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι
1 φλιτζ. τσαγ. βούτυρο
100 γραμμ. κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι :
500 γρ. ζάχαρη
1/2 λίτρου νερό
μερικές σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση
Κόβετε κάθε φύλλο σε μακρόστενες πλατιές λουρίδες. Παίρνετε κάθε λουρίδα την βουτυρώνετε τυλίγετε γύρω γύρω από τα δύο σας δάχτυλα ώστε να σχηματισθούν μικρά χωνάκια.
Τοποθετείτε τα χωνάκια σε βουτυρωμένο ταψάκι με την ένωση του φύλλου προς τα κάτω και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν .
Περιβρέχετε με ένα κουταλάκι μέσα και έξω τα ζεστά χωνάκια με το κρύο σιρόπι που έχετε φτιάξει με τα παραπάνω υλικά. Αφήστε τα σιροπιασμένα χωνάκια στην άκρη να «τραβήξουν» και να στεγνώσουν μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ως εξής:
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βράστε σιγά σιγά το γάλα μαζί με την μισή ζάχαρη και την βανίλια.
Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ με το σύρμα τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα που έχετε βράσει με την ζάχαρη και την βανίλια στο μίγμα των αυγών.
Αδειάζετε όλα το μίγμα σε καθαρή κατσαρόλα και το βάζετε ξανά στην φωτιά. Προσθέτετε το αλεύρι και σιγά σιγά ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει εντελώς. Την αδειάζετε την στον κάδο του μίξερ, προσθέτετε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Δουλεύετε στην μεσαία ταχύτητα για μερικά λεπτά μέχρι να

αφρατέψει.
Χρησιμοποιείτε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή εν μικρό κουταλάκι για να γεμίσετε τα χωνάκια.


mirsini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails