
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
2 αυγά
1 κουτ. σουπ. ούζο
1 βανίλια
½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Χυμό από ½ πορτοκάλι
700 γρ. αλεύρι
300 γρ. καλαμποκέλαιο (για το τηγάνι)
1 κουτ. σουπ. ξύδι
100 γρ. καρύδι τριμμένο για το σερβίρισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. μέλι
1 ½ φλιτζ. τσαγ. νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε. Τα ζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια. Το αφήνουμε 2 ώρες να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε ένα-ένα τα φύλλα με τον πλάστη και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε ροδέλες. Αφού τα κόψουμε όλα, τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Βάζουμε το καλαμποκέλαιο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μία-μία τις φουστανέλες μέσα και τις γυρίζουμε να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.
Φτιάχνουμε το σιρόπι και τις βουτάμε μέσα μία-μία.
Τις βγάζουμε σε ένα ταψί και τις πασπαλίζουμε με το καρύδι.
Mirsini.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου