Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ


2 ΦΥΛΛΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

250γρ ΤΥΡΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ

250γρ ΖΑΜΠΟΝ

1 ΑΒΓΟ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ

ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ





ΕΚΤΕΛΕΣΗ



ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΑΜΑΡΙΝΑ. ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΥΡΙ ΣΕ ΚΑΡΕ, ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΟΛ. ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΖΑΜΠΟΝ ΣΕ ΚΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΥΡΙ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΑΒΓΟ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ. ΙΣΟΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΣΤΑ 2 ΦΥΛΛΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ. ΚΟΒΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΑ ΠΛΑΪΝΑ ΤΗΣ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΕΚΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ, ΕΝΑΛΛΑΞ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ. ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΑΒΓΟ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 220ºC ΓΙΑ 5΄ΛΕΠΤΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180ºC ΚΑΙ ΣΙΓΟΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 35΄ - 40΄ ΛΕΠΤΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΡΟΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ Η ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails