Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


ΥΛΙΚΑ


5 ΩΡΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΦΙΧΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ Ή ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

2 ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΠΟΥΚΟΒΟ (ΣΠΟΡΑΚΙΑ ΚΑΥΤΕΡΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ)

1 ΑΒΓΟ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

4 – 5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΑΛΑΤΙ, ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


ΠΛEΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ KAI ΤΙΣ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ. ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΟΛ KAI ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ (ΞΕΡΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ) ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΤΗ ΡΙΓΑΝΗ, ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ, ΤΟ ΔΥΟΣΜΟ, TO ΤΥΡΙ, ΤΟ ΑΒΓΟ, ΤΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ. ΛΙΓΟ – ΛΙΓΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΡΑΙΟ ΧΥΜΟ. ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΚΟΥΤΑΛΙΑ – ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ 2΄- 3΄ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΟΥΝ.


ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails