Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


Υλικά δημιουργίας

250γρ κουβερτούρα

100γρ κουβερτούρα γάλακτος

1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι (Grand Marnier)

1 βανιλέτα (φακελάκι ζάχαρης με άρωμα βανίλιας)

3 κουταλιές βούτυρο

1φλτζ γάλα

2 πορτοκάλια (χυμό και ξύσμα)

2 κουταλιές άχνη

500γρ κρέμα γάλακτος


Καλλιτεχνική Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το γάλα και πριν βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε το λικέρ και τις κουβερτούρες κομμένες σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουνε.
Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανιλέτα και την άχνη να πήξουν, χωρίς να γίνουν σαντιγί.
Ανακατεύουμε απαλά με τη λιωμένη κουβερτούρα.

http://www.chocosplash.gr/
Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ τη μους και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails