
Για τη βάση
* 3/4 κούπας μαργαρίνη σοφτ
* 1 1/2 κούπας ζάχαρη
* 1 1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 1 κούπα κακάο
* 1/4 κουταλάκι σόδα
* 6 αυγά
* 1/4 κούπας γάλα
* 1/4 κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου
* λίγη βανίλια
Για τη γέμιση
* 250 γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα
* 1 1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
* 3 κροκάδια
* 3 κουταλιές κονιάκ
* 3 κουταλιές γάλα
* 1/4 κούπας βούτυρο
* 300 γραμμ. Σαντιγί
Για το γαρνίρισμα
* μαρσμαλόους
* ροζ γλάσο
Βάλτε στο μπολ του μίξερ όλα μαζί τα υλικά της βάσης. Ανακατέψτε τα ελαφρά με ένα κουτάλι και ύστερα χτυπήστε τα 4΄ στη μεσαία ταχύτητα, να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Αν δεν έχετε μίξερ, ανακατέψτε πρώτα το αλεύρι με το κακάο και τη σόδα, κοσκινίζοντάς τα όλα μαζί. Χτυπήστε κατόπιν το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει, ρίξτε ένα ένα τα αυγά, προσθέτοντας και μία κουταλιά από το μείγμα του αλευριού ύστερα από κάθε αυγό και, τέλος, ρίξτε σε δόσεις εναλλάξ το γάλα και το υπόλοιπο αλεύρι. Αδειάστε το μείγμα σε μεγάλη φόρμα με σχήμα καρδιάς και διάμετρο 30 εκ. βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Ψήστε το κέικ στους 175 βαθμούς Κελσίου περίπου μία ώρα. Στο μεταξύ, ετοιμάστε τη γέμιση σοκολάτας. Βάλτε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήστε τη να λιώσει. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα κροκάδια με το κονιάκ και το γάλα και προσθέστε μέσα το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ρίξτε το μείγμα αυτό μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας ζωηρά με μια ξύλινη σπάτουλα ώσπου να επιτύχετε ένα ομοιογενές λείο μείγμα σοκολάτας. Κατεβάστε το από το μπεν μαρί και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Βγάλτε το κέικ από το φούρνο, αναποδογυρίστε το σε σχάρα και αφήστε το να κρυώσει. Κόψτε το με κλωστή σε 3 πάτους. Βάλτε τον ένα πάτο σε πιατέλα και απλώστε επάνω τη μισή σοκολάτα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε επάνω σε αυτήν το δεύτερο πάτο και καλύψτε τον απλώνοντας επάνω τη σαντιγί. Βάλτε επάνω τον τρίτο πάτο του κέικ και καλύψτε όλη την επιφάνεια της τούρτας με την υπόλοιπη σοκολάτα. Στο τέλος, στολίστε την τούρτα με τα μαρσμαλόους που θα κόψετε με ένα ψαλίδι τριγύρω και θα σχηματίσετε μαργαρίτες. Στο κέντρο κάθε μαργαρίτας βάλτε λίγο ροζ γλάσο. Φυλάξτε την τούρτα στο ψυγείο.
Από τη Βέφα Αλεξιάδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου