
Είναι το κατ΄ εξοχήν αφροδισιακό επιδόρπιο, απαραίτητο στα καλά εστιατόρια, και επίσημη πρόσκληση για έρωτα. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτού του γλυκού, εδώ θα σας δώσουμε την πιο απλή. Αν διαλυθεί, μην κάνετε σχόλια, υποκριθείτε πως έγινε ακριβώς όπως την περιμένατε και σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια. Αν ούτε κι έτσι είναι παρουσιάσιμη, χρησιμοποιήστε τη για λοσιόν σε αισθησιακό μασάζ.
Τι θα χρειαστούμε:
170γρ πικρή σοκολάτα
3 κουτ. σούπας δυνατό καφέ
2 αυγά, κρόκους και ασπράδια χτυπημένα χώρια
½ φλιτζάνι πηχτή κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
Μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας
Πώς το φτιάχνουμε:
Διαλύστε σε σιγανή φωτιά τη σοκολάτα μέσα στον καφέ. Προσθέστε τους κρόκους, ανακατέψτε και αφήστε πάνω στη φωτιά για 2 λεπτά. Βγάλτε από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσει και προσθέστε τα ασπράδια, την κρέμα, τη βανίλια και το λικέρ. Σερβίρετε σε κούπες που μπορείτε να διακοσμήσετε όπως θέλετε.
Πηγή:
Ιζαμπέλ Αλιέντε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου