Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΜΗΛΟ Η ΑΧΛΑΔΙ ΓΛΥΚΟ


1 κιλό φιρίκια Βόλου αγουρωπά
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό
1/2 κούπας γλυκόζη
λίγη βανίλια

Πλύνετε και καθαρίστε τα φιρίκια. Αφαιρέστε με το ειδικό εργαλείο τις καρδιές και τα κουκούτσια τους και δέστε τα μέσα σ’ ένα τουλπάνι. Ρίξτε τα μέσα σε ελάχιστο νερό μαζί με το χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν. Βάλτε το τουλπάνι με τις καρδιές και τα κουκούτσια μέσα στο νερό και βράστε τα 10΄. Στραγγίστε τα καλά και πετάξτε τα. Στο ζουμί διαλύστε τη ζάχαρη και βράστε το σιρόπι 10΄ αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια μ’ ένα κουτάλι. Αφήστε τα να σταθούν μέσα στο σιρόπι έως την επόμενη μέρα. Βγάλτε τα μήλα με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε τρυπητό, πάνω από ένα μπολ. Ξαναβράστε το σιρόπι να δέσει, ρίχνοντας μέσα και όσο στραγγίσει από τα μήλα, αφαιρώντας και πάλι τον αφρό που σχηματίζεται. Ξαναβάλτε μέσα τα μήλα, τη γλυκόζη και τη βανίλια και συνεχίστε το βράσιμο 5΄-10΄, ώσπου να δέσει και πάλι το σιρόπι. Κατεβάστε το γλυκό από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το σε αποστειρωμένα βάζα. Φτιάξτε κατά τον ίδιο τρόπο αχλάδι γλυκό με πολύ μικρά αχλάδια.

Από τη Βέφα Αλεξιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails